Не дивлячись на сезон, в Україні аномально дорожчають помідори. Буквально за два останніх тижні ціни в середньому збільшились на 10-15 гривень.

Про це повідомляє ТСН.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Продавці також погоджуються, що цьогоріч томати дорожчі, аніж минулого літа.

"Люди найчастіше купують те, що дешевше. Польові херсонські сливки. Ось, перший ящик по 20 грн", - розповідає продавчиня Валентина.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Та експерти констатують, поки в Україні погода не покращиться, помідори не подешевшають. Але і зростання ціни не буде, бо тоді українську городину почне витісняти імпортна продукція.

"На сьогодні в тій самій Польщі, у наших сусідів, кілограм помідорів для салату коштує десь порядку 28–29 гривень за кілограм. Власне вартість польського помідору плюс його привезення в Україну і є верхньою межею подорожчання. Тобто, маємо розуміти, якщо раптом український помідор хтось захоче продавати по 80 грн, то їх ніхто не продасть, тому що миттєво поїде імпорт з Польщі", - повідомив експерт економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

На питання, чому, наприклад, у Польщі цей овоч дешевший, продавці відповіли, що там томати вирощують переважно у теплицях та збирають врожай по кілька разів на рік.

Українців заспокоюють, що через кілька тижнів ціни почнуть падати.

Нагадаємо, українцям показали актуальні ціни на борщовий набір у липні.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали, якого рівня досягла інфляція.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, від яких продуктів у супермаркеті потрібно триматися подалі, і ось чому.