У травні та червні 2019 ціни на борщовий набір лише дорожчали. Експерти повідомили, як зміняться ціни на популярні овочі у липні.

Про це пише "Аргументи і Факти" з помсиланням на дані Української асоціації постачальників торгових мереж.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

супермаркет, овочі

У червні ціни на овочі "борщового набору" змінювалися по-різному. Буряк, наприклад, зберегла цінову позицію, хоча картопля став дорожче. Картопля сьогодні коштує 8 гривень за кілограм, а лук – 8-10 гривень за кілограм, що вище в півтора рази, ніж роком раніше. Але ось рання капуста коштує дешевше, ніж у минулому році. Тоді вона коштувала 5 – 6 грн за кг, сьогодні – 4 – 4,5 грн за кг. Буряк коштує приблизно стільки ж, скільки і рік тому – 8 – 9 грн за кг. Рання морква дешевше: рік тому вона коштувала приблизно 20 – 22 грн за кг – ціна була рекордно високою. У цьому сезоні це 15 – 16 грн за кг.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Однак експерти встигли заспокоїти українців, заявивши, що ціни поступово почнуть знижуватися вже до кінця липня.

Але цибуля та капуста знову можуть підскочити вже в кінці літа.

Нагадаємо, експерти прогнозують дефіцит на найпопулярнішу в Україні крупу - гречку.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали, якого рівня досягла інфляція.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, від яких продуктів у супермаркеті потрібно триматися подалі, і ось чому.