День жінок-міністрів в Японії

В Японії це неофіційне свято. Не тільки тут, але і в багатьох інших країнах поява жінок в уряді стала дуже нетрадиційним явищем в 1960 році. Тоді 19 липня Накаяма Маса стала першою жінкою-міністром Японії. Вона стала міністром охорони здоров'я. Відтоді ця дата і вважається неофіційним Днем жінок-міністрів. З цього часу минуло багато років, імен жінок вже більше, але в середньому це 2-4 людини.

Фестиваль «Гентские свята»

Ці свята проходять дев'ять днів і стали культурним фестивалем з безліччю подій. Фестиваль проводять у місті Генті, Бельгія. Вже 160 років це самий великий та цікавий фестиваль у Європі. У програмі безкоштовні музичні виступи, навчають танцям, виступають вуличні театри. Все відбувається в історичному центрі міста. Вперше ці свята створили в 19 столітті. Тоді в кожному районі були свої свята по неділях, після яких мало хто міг дістатися на роботу. Тому вирішили влаштувати відразу всі свята в одному загальному фестивалі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фестиваль Кадирга в Туреччині

Фестиваль Кадирга — один з найвідоміших фестивалів в Туреччині. Плато Кадирга з чудовим гірським пейзажем, на якому проводиться фестиваль, розташоване в 25 кілометрах від міста Тоня провінції Трабзон. Жителі найближчих районів збираються на плато і проводять веселощі. У деяких фестивальних заходах проводять стародавні ритуали. Щороку на фестиваль збираються тисячі людей, грають звуки барабана, сопілки та кеманчі.

Православні свята:

  • Собор Радонізьких святих.
  • Преподобного Сисоя Великого.
  • Пісний день.

Сисоєв день

На Русі до цього дня належало завершити посівні роботи там, де вони ще тривали. Вважалося, що нинішнім ранком роса набуває цілющих властивостей і дає сили і здоров'я і людині, і звірю, і птиці. Також вірили, що ранкова роса сприяє дозріванню хліба.

Народні прикмети на 19 липня

Іменини в цей день

Олександр, Анатолій, Андрій, Антон, Архип, Валентин, Василь, Віктор, Гліб, Іван, Інокентій, Лук'ян, Марфа, Уляна, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.