У воскесенье, 21 липня, відзначається важливе церковне свято Прокоп'єв день, який у народі називають Зажинки.

У цей день християни відправлялися до церкви й молилися святому Прокопу, а потім накривали святковий стіл. Під час прийому їжі слід було сказати кілька замовлянь, щоб під час жнив не підвела спина.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Під час жнив селяни уважно оглядали землю. Вважалося, що якщо побачити комах, які збираються у грудку, можна отримати велику удачу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Перший сніп жита варто було зберегти. Його обв'язували червоною стрічкою і несли в цервковь, щоб освятити. Потім його приносили додому і зберігали поруч з іконою. Вважалося, що він охороняє житло від бід.

Незаміжні дівчата у ніч з 20 на 21 липня збирали трави, а потім читали над ними "Отче наш". Після цього їх варто було розкласти по іконами і лягти спати, подумавши про коханого. Вранці покласти їх у воду і вмитися.

Нагадаємо, магнітні бурі у серпні змусять вас схопитися за голову.

Як повідомляв портал Знай.uа, привітання з Днем ангела Ольги.

Також портал Знай.ua писав, Зеленський спланував День Незалежності для українців.