З'явилася інформація, що завдяки новим домовленостям Тристоронньої контактної групи в Мінську, на Донбасі з 00:00 21 липня почалося так зване "хлібне перемир'я". Даний режим перемир'я передбачає безстрокову заборону на будь-яке ведення вогню.

Про це стало відомо завдяки заяві ТКГ, опублікованій на сайті ОБСЄ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

ОБСЄ
ОБСЄ

У документі, прийнятому ТКГ, вперше передбачено відповідальність за відкриття вогню. Щоправда, мова йде лише про "дисциплінарні заходи" та повідомлення про такі випадки Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Важливо зазначити, що вчора, ще до початку перемир'я, обидві сторони повідомили про обстріл. У "ЛНР" заявили про обстріл Первомайська, в результаті якого загинула жінка, ще 7 осіб поранено. У ЗСУ заявили про поранення українського військового під час серії обстрілів поблизу Гранітного, близько Лебединського і недалеко від Пісок.

Нагадаємо, експерти НАТО показали справжнє життя розстріляного Донбасу.

Як повідомляв Знай.uа теракт на Донбасі: смертельна трагедія сколихнула Україну, поліція мобілізувала сили.

Знай.uа писав, пекельне перемир'я: на Донбасі загинули герої України, "боролися до останнього подиху".