Новий податок на нерухомість може сильно вдарити по гаманцю українців. Про це розповів економіст Ілля Несходовський.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Українцям, які мають квартири від 60 кв.м. і вдома від 120 квадратів, доведеться заплатити чергові податки. Експерт стверджує, що на даний момент не всім українцям приходять повідомлення про необхідність сплати податку, проте це не означає, що люди будуть звільнені від цього податку в майбутньому.

"Якщо вам не приходили повідомлення за 2016 2017, 2018 роки, а ми зараз платимо за 2018 рік, то зараз може прийти повідомлення, щоб ви сплатили податок відразу за всі роки, коли ви не платили. Ви все одно його заплатите коли-небудь в майбутньому ", - пояснив Несходовський.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Експерт зазначає, що ті громадяни, які не отримали податкові повідомлення, можуть бути звільнені від штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податку.

"Але є один нюанс. У Податковому кодексі зазначено чітко - питання не в тому, отримали ви чи ні, а чи було надіслано повідомлення відповідним податковим органом. Ми знаємо, як працює наша пошта. Могли не отримати, могли кинути в інший ящик, або якісь інші причини. Тут виникає ситуація - ви говорите, що не отримали, вони показують підтвердження, що відправляли вам, і як результат вам будуть нараховані штрафні санкції", - пояснив він.

Нагадаємо, як заощадити на автострахуванні.

Як повідомляв Знай. ua, скільки українці отримують субсидій на комуналку.

Також Знай. ua писав, що чим доведеться пожертвувати іншим українцям заради зарплат вчителів.