В Україні дуже важко живеться людям з медичними діагнозами, які обтяжують життя хворого. Таким є, наприклад, діагноз "ДЦП". Не завжди держава опікується такими людьми і допомагає їм, хоча вони дуже часто потребують хоча б мінімальної підтримки.

поділився Своєю історією 20-річний хлопець Назар з міста Глибока, що в Чернівецькій області. Він повідомляє, що у нього з дружиною на двох лдиндиагноз - ДЦП, але все ж, їм пощастило народити здорового сина. Він ніколи не просив ніякої фінансової допомоги від держави та я, як він переконаний, не отримав би її.

"Я з дитинства пересуваюся на колінах, а Аліна ходить біля стінки і за руку. Можна сказати, що ми самі можемо все робити в основних побутових справах. Хіба що, поїсти треба допомогти. За 20 років я абсолютно нічого не просив у держави, і їм теж ніякого діла до мене не було. Але тепер ми з дружиною одружилися, у нас народилася дитина, і державі абсолютно все одно, як ми живемо, що ми робимо, як дружина з дцп 10 місяців годувала дитину грудьми і з ложечки в зубах."

Назар та Аліна

Він стверджує, що від держави немає ніякої підтримки крім пенсії у нього в розмірі 3080 грн і його дружини - 2000 грн, а також - гроші на дитину.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Спробуй на ці гроші купити поїсти, одягнутися, + дитина.
Про комунальні послуги я, мабуть промовчу, хоча ні, дещо скажу. Коли мама ходила дізнаватися про пільги бабусі, вона сказала, що є ще два інваліда, а вони сказали, що інвалідам дцп немає пільг, тільки дітям війни та пенсіонерам"

Назар рассказыает, що за 25 років у них не було ремонту у ванній і там же щосили орудує гнучкий, а щоб зробити ремонт у своїй кімнаті вони з дружиною брали гроші в борг. Зараз сім'єю необхідна електровізок, щоб гуляти з дитиною, який ось-ось почне ходити. Але коштує вона скажених грошей, яких у родини немає. Навіть поддержаную вони не можуть собі дозволити.

Назар та Аліна Статкевичи

Хлопець благає приздента Зеленського та інших депутатів про допомогу:

"Я хочу попросити допомоги у Володимира Зеленського або у будь-якого іншого політика або депутата, для мене якщо чесно це не важливо, для мене важливо, щоб ми з дружиною могли пересуватися куди хочемо без сторонньої допомоги, і якомога менше бути від когось залежним. Або, хоча б, дайте мені хорошу роботу в інтернеті.
Я такий, що я буду орати вдень і вночі, тільки б це приносило реальний прибуток. Я дуже захоплююся електронікою, телефонами і т. д. Я навіть створив ідею і групу, де я можу прошивати телефони або виправляти системні проблеми віддалено."

Назар переконаний, що якщо депутати можуть собі дозволити машини за нечувані суми, то допомогти з электроколяской небагатій сім'ї з маленькою дитиною не складе праці:

"У наших депутатів машини по 50-100 тисяч доларів, там одна фара коштує, як ця коляска. Я не хочу відкривати збір коштів з простих людей, так як всім зараз несолодко живеться крім наших політиків, і це повідомлення адресоване саме їм"

Здравствуйте! Меня зовут Назар Статкевич. Мы с женой инвалиды дцп, нам по 20 лет, мы живем в небольшом городке Глибока,...

Geplaatst door Назар Статкевич op Maandag 8 juli 2019

Нагадаємо, хто зі знаменитостей виховує "особливих" дітей.

Як повідомляв портал Знай.uа, дев'ять найталановитіших маленьких художників з такими тяжкими діагнозами, як рак, ДЦП, дислексія та інші серйозні ураження життєвоважливих органів, показали свої творчі здобутки за два роки рефлексії.

Також портал Знай.uа писав, що багато хто вважає, що сидром Дауна - це вирок. Однак, герої цієї збірки доводять зворотне. Джеймі Брюер все життя захоплювалася театром і змогла стати актрисою.