Капітан захопленого СБУ російського судна NEYMA заявив, що українські силовики незаконно піднялися на борт корабля.

Так, за словами капітана російського танкера Іллі Дробязко, на судно був оформлений разовий перехід у порт 24 липня.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У цей же день ми пришвартувалися у судноремонтного заводу в порту Ізмаїл, а на ранок прийшли люди, які представилися працівниками військової прокуратури Одеси і почали проводити слідчі заходи", - розповів Дробязко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він заявив, що екіпаж не збирався вступати у конфлікт з СБУ, хоча на їхню думку українські силовики мали право піднятися на борт лише у супроводі представника консульства РФ. Однак він додав, що представники української прокуратури роз'яснили права і обов'язки членів екіпажу з урахуванням українського законодавства.

За словами Дробязко, команда танкера не має ніякого відношення до подій в Керченській протоці у листопаді 2018 року. Він заявив, що не збирається давати свідчення у українському суді, оскільки не вважає, що порушив законодавство.

Як відомо, 25 липня СБУ затримало у в порту Ізмаїла російське судно NEYMA, яке зайшло під ім'ям "Nika spirit". За версією силовиків, назву було змінено щоб приховати участь танкера в події в Керченській протоці. Моряків майже відразу ж відпустили і на даний момент вони повернулися на територію РФ.

Нагадаємо, СБУ затримала російський корабель.

Як повідомляв портал Знай.uа, перша реакція країни-агресора на затримання російського танкера.

Також портал Знай.ua писав, СБУ спробували виправдатися за звільнення російських моряків.