Державна компанія "Укрзалізниця" зменшить обсяги пасажирських перевезень. Таке рішення компанія прийме, якщо в уряді не погодять зміни до Податкового кодексу щодо зменшення ставки податку на землю для компанії.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" з посиланням на заяву директора з розвитку бізнесу компанії Андрія Рязанцева.

За словами Рязанцева, під час голосування бюджету на 2019 рік до Податкового кодексу внесли зміни, відповідно до яких "Укрзалізницю" позбавили права на пільгу зі сплати податку на землю. Через це державна компанія повинна буде переплатити 3 мільярди гривень податку до бюджету.

"Зміна до податкового кодексу, яку внесли з голосу невідомо ким з-під стола в ніч голосування на бюджетному комітеті ВРУ, додатково обтяжила підприємство податком у сумі 3 млрд грн. Зазначу, що в жодній країні світу під залізницями податок на землю не сплачується взагалі. Для Укрзалізниці це рішення — нокаут, внаслідок чого обмежені не лише наші можливості в інвестиціях та оновленні рухомого складу, а й підвищення рівня оплати праці залізничників", — заявив Андрій Рязанцев.

В уряді ж не хочуть погоджувати законопроект, який повертає Укрзалізниці пільгову ставку у розмірі 25% від стандартної ставки податку на землю.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Укрзалізниця
Укрзалізниця

"Додаткові витрати (на сплату податку на землю — ред.) у 3 млрд грн на рік призведуть до перегляду обсягів пасажирських перевезень у сторону зменшення, скорочення малоефективної інфраструктури", — повідомили в Укрзалізниці.

Там також додають, що у більшості країн світу залізниця та залізнична інфраструктура не оподатковується податком на землю взагалі.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Кравцову показали справжній сором Укрзалізниці, пасажири лютують: "Вибігати потрібно через інший вагон".