Компанія "Миронівський хлібопродукт" припиняє виробництво гусячого м’яса та фуа-гра на Снятинській птахофабриці.

До початку вересня 2019 року єдина в Україні ферма по виробництву фуа-гра закриється. Про це повідомила прес-служба компанії "Миронівський хлібопродукт".

"МХП вважає, що виробництво фуа-гра не відповідає стратегії і політиці компанії", – йдеться в повідомленні.

Взимку "Відкриті клітки" опублікували відео жорстокого поводження з птахами на цій фабриці.

Двомісячних гусей відправляють на відгодівлю "гаваж", мета якої – збільшити об’єм печінки з нормальних 100 грамів до 500 грамів. Це скоріш катування, а не відгодівля, яке триває 21 день.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Їжу птахам заштовхують під сильним тиском за допомогою силіконового шлангу, змащеного машинним мастилом. Порції збільшують з кожним наступним прийманням їжі, щодня, аж до забою. Іноді це призводить до розриву стравоходу. Хворих та травмованих птахів б’ють по голові, щоб пришвидшити смерть, або просто кидають напризволяще.

Увага! Відео містить сцени жорстокості:

Після опублікованих кадрів знущання над птицею Миронівський хлібопродукт пообіцяв, що розслідує умови поводження з тваринами на підприємстві.

Зазначимо, що "Миронівський хлібопродукт" – найбільший виробник курятини в Україні. Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Птахофабрика, розташована в Івано-Франківській області, становить лише 0,5% активів групи. У минулому році фабрика виробила 104 тонни печінки і 797 тонн м'яса. Близько чверті цієї продукції пішло на експорт.

Чистий прибуток МХП в 2018 році скоротився на 44,3% – до $128 млн, виручка збільшилася на 21% – до $1,556 млрд.

Відеоряд жахіть з української ферми фуа-гра став причиною змін не лише для Снятинської птахофабрики. Він також запустив процес лобіювання заборони імпорту фуа-гра в Нью-Йорку, США та відмови ряду ресторанів у Великій Британії від вжитку цього продукту.