28-річний Олександр Римарчук із України переїхав до Португалії п’ять років тому. Чоловік працює у місті Лейрія інженером на фабриці, яка виготовляє пластик, а його дружина – у кондитерській. Українці розповіли, як їм живеться у цій країні та які умови Португалія пропонує заробітчанам.

Чоловік був у багатьох країнах, бачив, що люди зовсім інакше живуть, ніж в Україні. Захотів змінити і своє життя. В кінці-кінців обрав Португалію. Мову вивчили досить швидко та добре склали обов'язковий іспит, - пише "Волинські новини".

"Уже зараз міграційне законодавство змінилося. З’явилися деякі труднощі. Португалія – це країна, у якій можна легко легалізуватися. Тут мені подобається усе", – каже він.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За словами українця, Португалія пропонує непогані умови для наших заробтчан, а сеціалістів дуже цінують.

пошук роботи

Зарплати

Зарплати у Португалії вищі, а ціни на продукти такі ж, які і в Україні.

"Кілограм м’яса вартує так, як і в Україні. Коли взимку я приїхав в Україну, а перед цим не був тут чотири роки, то ціни в магазинах мене шокували", – зізнається він.

гроші


Мінімальна зарплатня у Португалії – €600, середня – €1200. Якщо людина добре працює, з усім справляється, то патрони (директори, керівники) часто дають додаткові гроші як бонус. Це заохочує і стимулює працювати краще.

Крім того, працівикам виплачують 14 зарплат на рік.

Нагадаємо, українцям показали разючу різницю між життям у нашій дердаві та Швейцарії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленському відкрили очі на справжнє життя простих українців.

Також Знай.ua писав про те, що експерти підрахували, на скільки менше деяких продуктів можуть собі дозволити українці: сумна статистика за останні 10 років.