Стало відомо, що в 2019 році абітурієнти почали відмовлятися від бюджетних місць. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що відмовилося від бюджету майже 13% рекомендованих для зарахування осіб.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

До того ж, за її словами, це пов'язано з тим, що більшість юних абітурієнтів отримали рекомендації на бюджет не на найбільш пріоритетні спеціальності в країні.

У нинішньому році рекомендації на бюджет отримало 60354 абітурієнта, з яких тільки 87,1% підтвердили намір навчатися за цією рекомендацією у ВНЗ.

Серед вступників 58,7% отримали рекомендацію на бюджет з першого пріоритету, 16,7% – по другому, 9% – по третьому, 5,7% – за четвертим, 4,2% – по п'ятому, 3,1% – по шостому, 2,5% – по сьомому.

Від бюджетного місця за першим пріоритетом відмовилося всього 4,2% абітурієнтів, в той час як за 6 і 7 пріоритету відмовилося 35,8% і 42,4% вступників.

За даними Міносвіти, 26,08% рекомендованих для вступу на бюджетне відділення скористалися галузевим коефіцієнтом і 13,7% – сільським коефіцієнтом.

Всього 57 осіб надійшло на бюджет за співбесідою, а 2 тис. 156 абітурієнтів рекомендовані за вступних іспитів.

Нагадаємо, що в МОН поставили жорстку вимогу абітурієнтам.

Як повідомляв портал Знай.ua, названа спеціальність з найвищим рівнем конкуренції в країні.

Також портал Знай.ua писав, що назвали прохідні бали на десяток найпопулярніших спеціальностей України.