В аеропорту Місрата в Лівії ударами з дронів знищено літак ІЛ-76ТД української компанії Скайавіатранс. Літак перевозив гуманітарний вантаж Міжнародної Організації Червоного Хреста. Про це повідомляє МЗС України, зазначаючи, що дипломати займаються поверненням екіпажу в Україну. Передає Liga.net.

Борт виконував рейс з Анкари в Місурата. Директор компанії Олена Малахова зазначає, що у компанії є всі потрібні документи.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Приблизно о 3:17 ночі (за Київським часом), відразу після прибуття борту в аеропорт Місрата, коли почалося вивантаження товару, літак був обстріляний за допомогою безпілотників. Почалася пожежа, в результаті якого екіпажу довелося покинути літак. Постраждалих немає.

За словами Малахової, літак повністю знищено. Вона зазначає, що напад здійснив два дрона, один з яких фіксував напад на відео. Після інциденту відео з'явилося на сайтах російських ЗМІ.

На борту ІЛ-76ТД перебували 8 громадян України. За словами Малахової, оціночна вартість збитків - 2,5 млн доларів.

Нагадаємо, літак з командою Pink загорівся при посадці.

Як повідомляв портал Знай.иа, циклон "законсервував" літак у повітрі, на борту десятки людей.

Також портал Знай.ua писав, у Росії літак "проклятого рейсу" замінували перед вильотом.