Літак Sukhoi Superjet, загоряння якого забрало життя щонайменше 41 людини в Шереметьєво, насправді виявився і правда не таким безпечним в принципі. Люди почали збирати підписи до петиції, в якій просять заборонити польоти на цьому повітряному судні.

Sukhoi Superjet

Повідомляється, що за останній рік у Росії відбулося як мінімум 8 великихм подій з літаками Sukhoi Superjet 100. Літак, який прямував з Москви до Мурманська 5 травня загорівся в польоті і був змушений здійснити аварійну посадку. Більшість пасажирів вдалося евакуювати, а основною версією аварійної посадки називають несправність на борту. Росіяни впевнені, що з огляду на часті "несправності на борту", які призводять до великих аварій, російська влада повинна була хоча б на час призупинити експлуатацію SSJ 100.

"Занадто багато коштів з бюджету закачано в цей проект – як в сам літак, так і в його закупівлі для регіональних перевезень. З останнього – закупівля Мінпромторгу більш ніж на 3 млрд рублів на конструкторські роботи по модифікації літака для повного імпортозаміщення." - йдеться в петиції.

Літак в Шереметьєво
Літак в Шереметьєво

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

З останніх подій з Sukhoi Superjet наводять такі:

Березень 2019: в Шереметьєво Sukhoi Superjet 100 компанії «Аерофлот» здійснив екстрену посадку через тріснувше лобове скло.

Лютий 2019: Лайнер SuperJet 100, що здійснював рейс з Тюмені, після приземлення в столичному аеропорту Домодєдово зачепив крилом ліхтарний стовп.

Жовтень 2018: Літак Sukhoi Superjet 100 авіакомпанії «Аерофлот», який прямував з Москви в Ханти-Мансійськ, повернувся в Шереметьєво з технічної причини. За попередніми даними, у літака спрацював датчик невипуску стійки шасі.

Жовтень 2018: літак Sukhoi Superjet 100 викотився за межі злітно-посадкової смуги в Якутії.

Липень 2018: випробувальний літак Sukhoi Superjet 100 приземлився без шасі в підмосковному Раменському.

Червень 2018: літак Superjet 100, що летів з Іркутська в Санкт-Петербург, здійснив аварійну посадку в аеропорту Барнаула. За попередніми даними, можливою причиною інциденту стало помилкове спрацьовування пожежної сигналізації на борту.

У Telegram-каналі "Розстрига" написано думку сприводу даного авіасудна:
"Сухой суперджет цілком собі гарний літак. Тільки, що у нього не завжди працює механізація крила, в нього шасі працюють, а то і не працюють, конструктивна проблема з камерою згоряння, так що двигуни - слабке місце цього чудесного літака в той час, коли він працює. Але ці літаки дуже багато часу проводять у ремонті, а там двигун взагалі не потрібен. В ангарах ж стоять. І ще у цього г*внолета погано з електронікою, вона не щоразу працює. А в іншому, ну, гордість вітчизняного авіапрому"

Нагадаємо, одразу після пожежі в аеропорту Шереметьєво повідомили про 11 загиблих.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", світ приголомшила жахлива авіакатастрофа. На півдні країни вертоліт зіткнувся з літаком. Так, в результаті аварії загинули три людини.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що літак вибухнув просто у повітрі: те, що знайшли під палаючими уламками, не вкладається у голові.