Знаменита виконуюча обов'язки МОЗ Уляна Супрун нагадала українцям про важливість дотримання здорового способу життя, а ще підтримання правильної ваги. Вона підкреслила, що перед схудненням варто правильно оцінити свої параметри. Про це Супрун повідомила у своєму акаунті Facebook.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також пояснила Уляна про те, що таке здорова вага, і як потрібно її коригувати.

Так, безпечний для здоров'я показник коливається від 18.5 до 24.9. Щоб розрахувати ІМТ потрібно помножити зростання в метрах на два, а потім розділити вагу в кілограмах на результат першої дії. Наприклад: Вага = 68 кг, зріст = 165 див. Розрахунок: 68 ÷ (1.65)*2 = 24.98.

Надмірна вага визначається ІМТ 25-29.5. А ожиріння має три ступені, і починається з ІМТ 30 і більше. ІМТ менше 18.5, є недостатнім.

"Досить багато людей мають насправді здорову вагу, але вважають себе "жирними" або "дрыщами" і прагнуть змінити свою вагу, хоча особливої потреби немає", - говорить Супрун.

В нормі талія повинна бути менше стегон. У чоловіків це співвідношення повинно бути 0.9 або менше, а у жінок - 0.85 або менше.

До того ж, вона розповіла і за людей занадто низької ваги.

"У жінок з дуже низьким вмістом жиру може початися дисменорея, порушення менструального циклу або його припинення", - пише Супрун.

Розподіл жирової тканини в тілі повною мірою залежить від спадковості. Тому, жінкам з великими стегнами або повними ногами важко зробити їх худими і при цьому залишити жир там, де він не заважає.

"В цьому випадку важко "робити талію" або "худнути в ногах" - найкраще, прийняти своє тіло і дбати про здоров'я. В цьому і полягає боді-позитив", - стверджує Уляна Супрун.

Ожиріння на 180% збільшує ризик раку підшлункової залози. Також воно призводить до депресії, а депресія - до переїдання і ожиріння.

"Особливо розвитку хронічних хвороб сприяє вісцеральний жир (внутрішній). А ось жир на стегнах не представляє особливої загрози здоров'ю", - заявляє глава Моз.

Нагадаємо, що Супрун закотила істерику через нового глави МОЗ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун нагадала батькам школярів про найважливіше.

Також портал Знай.ua писав, що у партії "Слуга народу" називають ймовірного кандидата в міністерство охорони здоров'я.