У церковному календарі день присвячений пам'яті ранньохристиянського священномученика Єрмолая Нікомидійського. Інші назви свята: «Єрмолай», «Єрмил і Параскева», «Марьєв день». До Єрмолая селяни поспішали закінчити жнива хліба.

Це був час для роботи в яблуневих садах, збирали ранні яблука, але не їли їх поки, це було заборонено до Спаса. Однак з яблук можна зробити компот, замочити в бочках, приготувати варення, пироги. А якщо плід перезрів, то можна використовувати його для сидру, наливки або настоянки. Ще це час для копання картоплі. Кращі страви виходять сьогодні саме з неї. Але в поле в цей день повинні ходити тільки чоловіки, це чоловічий день. А от жінкам треба займатися городом і домашнім господарством, навіть займатися рукоділлям не можна. Все тому що є прикмета, що якщо взяти в цей день голку, то нашлете на себе і сім'ю нещастя.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 8 серпня

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Особливу увагу слід приділити кішкам, і не тільки тому що сьогодні ще й Всесвітній день котів, а й тому що з ними пов'язані свої прикмети. Якщо кішка треться біля ніг господаря, то він скоро розбагатіє, а якщо просить погладити – то людина проживе в щасті весь рік. Бажано нагодувати кішку чимось смачним і попросити дивитися за гризунами.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чоловікам перед роботою треба повісити на зап'ясті червону ниточку, це принесе здоров'я і силу. А ось інструменти нікому не давайте, з ними можна віддати своє щастя. Але якщо сильно треба, передавайте через землю, а не з рук у руки. Також пройдіться по росі босими ногами, це допоможе вилікувати хвороби суглобів. Росу можна зібрати і випрати шкарпетки або збризнути взуття. Це теж допоможе від болю, якщо носити ці речі.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.