У цей день церквою вшановується святий великомученик Пантелеймон (Пантолеон). Інші назви свята: «Пантелеімон Качанний», «Кочанник», «Цілитель», «Капустяні щі», «Палій». У старовину 9 серпня починався останній збір лікарських трав.

Пантелеймон був молодим лікарем з Нікомидії, але тоді, в 4 столітті, були великі гоніння на християн. Він познайомився з проповідником Єрмолаєм той відкрив Пантелеймону істинну віру і охрестив його. Віра в Христа накликала гнів на лікаря, його схопили і привели до імператора, де запропонували відректися від віри. Але Пантелеймон відмовився, за що його і стратили.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 9 серпня

Сьогодні небажано виходити в поле, якщо небо не ідеально чисте і якщо за народними прикметами видно, що буде дощ. Якраз час сильних гроз, а ви будете найвищою точкою в полі. Але крім блискавки ще можлива і пожежа. Також небажано везти на тік сіно, теж з причини можливої пожежі.

Народні прикмети на 9 серпня

Приказки і прикмети

  • Переважання у веселці червоного кольору обіцяє сильний вітер.
  • Мурахи закладають входи в мурашники – скоро буде дощ.
  • Сильно скрекочуть і стрибають коники – погода буде ясною і сухою.
  • Палій спалить двір того, хто возить у цей день копиці на тік.
  • 9 серпня гріх возити хліб і сіно — Пантелеймон спалить.
  • На Пантелея капуста кочешок завиває.
  • Всі трави, зібрані у цей день, будуть володіти цілющими властивостями.
  • Народжені 9 серпня володіють даром цілительства. Вони добре знаються на травах. Такі люди можуть стати хорошими лікарями.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.