В Україні значно збільшилося число людей, які звільняються з роботи. Особливо сильно це стає помітно влітку, коли люди після відпусток хочуть знайти щось краще. Також влітку більше виїжджають на заробітки за кордон.

Однак звільнятися потрібно правильно. Якщо дотримуватися усіх правил, то ще 9 місяців можна отримувати значну суму коштів.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Є два варіанти звільнення - за власним бажанням й за згодою обох сторін. Перший випадок дає можливість швидше знайти нову роботу, інший - відразу стати на облік у центр зайнятості й отримувати допомогу від держави. Перші три місяці після звільнення ви будете отримувати повну виплату, наступні три місяці - 80%, ще стільки ж часу - 70%.

Робота
Робота

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Отже, максимальна виплата:
● 50% зарплати – стаж до 2 років;
● 55% зарплати – стаж від 2 до 6 років;
● 60% зарплати – стаж від 6 до 10 років;
● 70% зарплати – стаж від 10 років.

Ще один важливий момент при звільненні – простежте, щоб вам виплатили всю невикористану відпустку. Вона плюсується за всі відпрацьовані місяці (за один місяць – два дні відпустки). Цю цифру потрібно помножити на свою середню за останній рік денну зарплату. Також, якщо роботодавець вже порушив ваші права і частину зарплати дає в конверті – вимагайте від нього, щоб відпустка вам компенсували за реальною, а не офіційної зарплати. В протилежному випадку ви можете поскаржитися в Інспекцію праці й заявити про порушення Трудового кодексу.

робота фріланс
робота фріланс

Психолог Оксана Кожева додає, що незадоволеність своєю роботою – поширене явище. Але щоб зважитися на зміни, впевнена експерт, найчастіше потрібен якийсь поштовх. Цим поштовхом може стати, наприклад, звільнення колеги. Крім того, влітку загострюються і психологічні проблеми – депресії й навіть психічні захворювання.

Нагадаємо, що новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути..."

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Також Знай.uа писав, як вийти на пенсію вчасно і не втратити жодної заробленої копійки.