Міноборони РФ розмістило на Чорноморському флоті в Криму ескадрилью розвідувальних безпілотників "Форпост". Про це пишуть росЗМІ з посиланням на головний штаб російського Військово-морського флоту.

Відомо, що дрони увійшли до складу 318-го змішаного авіаційного полку під Севастополем.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

БПЛА "Форпост" призначені для розвідки і зможуть взяти під спостереження значну частину акваторії Чорного моря. Також безпілотники можуть виконувати функцію навідника для дозвукових маловисотних протикорабельних ракет Х-35 і "Калібр", корабельної та берегової артилерії і ракетних комплексів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Розміри і вантажопідйомність дрона дозволяють нести потужну оптико-електронну апаратуру. З її допомогою "Форпост" може легко виявити великі цілі.

"Форпост" має великий запас палива і може діяти в радіусі до 250 кілометрів від розташування оператора, розвивати швидкість понад 200 км/год і знаходитися в повітрі до 17 годин.

Дрон важить більше 450 кг., максимальна висота його польоту – близько 5 тисяч метрів. На деякі модифікації безпілотника встановлять модульні оптико-електронні системи ідентифікації об'єктів і радіолокаційні станції.

Наголошується, що модернізована версія "Форпост-М" повинна стати першим ударним російським безпілотником.

Нагадаємо, Міноборони Великобританії оголосило тендер на створення унікальних безпілотників, які будуть діяти в парі з військовими літаками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ задокументувала масове порушення Мінських домовленостей на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ знищили взводний опорний пункт терористів на Донбасі.