Президент України Петро Порошенко під час візиту у Туреччину 3-4 листопада підписав угоду про купівлю турецьких оперативно – тактичних беспилотных літальних апаратів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела в оборонному відомстві.

Відомо, що угоду підписали Міністр оборони України Степан Полторак, перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський і голова Укроборонпрому Павло Букін.

Портал стверджує, що переговори щодо купівлі безпілотників тривали близько двох років. На даний момент розглядається можливість локалізації частині провадження оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 на потужностях ДП "Антонов", що входить до складу концерну "Укроборонпром".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Турецький безпілотник здатний нести керовані протитанкові ракети і авіаційні бомби.

"Так у 2015 році відбулися тестові запуски ПТРК UMTAS, а в 2016 році з'явилася офіційна інформація про їх успішне бойовому застосуванні проти курдських загонів, що підтвердило їх заявлені тактико-технічні характеристики", - сказано в повідомленні.

БПЛА оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний з композитних матеріалів і оснащений системою автоматичного зльоту і посадки.

Нагадаємо, на Донбасі "випарувався" важливий спостерігач ОБСЄ. Дрон виявив зенітний ракетний комплекс, і більше його ніхто не бачив.

Як повідомляв Знай. ua, зухвала провокація російського винищувача ледь не коштувала американцеві життя. У зв'язку з цим у Військово-морських силах США звинуватили Росію в безвідповідальності.

Знай. ua писав, що українські воїни схопили нахабного російського розвідника. Військовослужбовці придушили радіоканали управління БПЛА.