В Україні постійно виникають різні конфлікти громадян з співробітниками супермаркетів, ресторанів та інших установ по наданню послуг населенню. Найчастіше це відбувається через те, що співробітники закладів звертаються до клієнта російською мовою і відмовляться обслуговувати українською.

українці
українці

В Києві, в ТЦ "Аркадія", в одному з закладів громадського харчування, відмовилися обслуговувати клієнта через те, що він вимагав говорити з ним українською мовою. Дівчина-бариста не тільки не перейшла на рідну мову, але ще й вступила в конфлікт. Про це повідомляється в соціальній мережі Facebook.

Продавець зазначила, що вона не знає української мови і "не зобов'язана знати", тому що збирається їхати з України. Дівчина уточнила, що це не обов'язковий пункт у її роботі і вона може відмовитися від обслуговування клієнта. Але відвідувач все ж наполягав, щоб вона взяла у нього замовлення.

Після цього дівчина просто перестала спілкуватися з клієнтом, заявивши, що його в закладі не обслужать, і спокійно стояла біля рукомийника.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Київ, ТЦ "Аркадія", вул Борщагівська 154 а. кавярня "Інтеграл кава". Державна мова. Розмовляв з ПП Ткаченко сказав, що "необязана" Без коментарів. https://www.facebook.com/Integral-coffee-178237643013913/ #мова #КМДА

Geplaatst door Г.О. "Не мовчи" op Zondag 11 augustus 2019

Відзначимо, що в закладі перебували так само літні відвідувачі, які стали свідками ситуації і заступилися за дівчину, сказавши, що вона все правильно робить.

"Літні люди, які бачили Сталіна, кажуть, що так і повинно бути" - ділиться клієнт враженням.

В коментарях виникали справжні баталії щодо цієї ситуації:

"Автор відео - мудак і провокатор", "Шкода мені дівчинку, якій довелося це терпіти", "Дурненька, тому й не знає української", "Чемодан, вокзал, Росія", "Підтримую, вивчи державну мову".

Нагадаємо, що у 11 випуску популярного українського шоу "Міняю жінку-13" розгорівся неабиякий скандал на мовному ґрунті, через що випуск програми опинився на межі зриву.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Україна відмовляється міняти статтю закону "Про освіту", яка стосується мовного питання в школах.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Київській області в Вишгороді в магазині "ЕКО Маркет" трапився конфлікт через російську мову касира.