У цей день церква згадує святого Антонія Римлянина, Новгородського чудотворця. Інші назви свята: «Віхровії», «Малинник», «Ліщина», «Антон», «Ісакій». 16 серпня люди чекали появи вихорів, яких можна було розпитати про те, яка буде в цьому році зима.

У наших предків був дивний звичай у цей день. Найсміливіші люди вирушали на перехрестя вартувати вітри. З собою брали півнячу голову і ніж. А коли з'явиться вихор, в нього встромляли ніж, щоб дізнатися якою буде зима. Але насправді йому можна було поставити будь-яке запитання. І він повинен відповісти, головне прислухатися.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 16 серпня

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ще сьогодні потрібно збирати малину, вона повинна бути в цей час дуже смачна і ароматна, а ще володіє цілющими властивостями: може вилікувати застуду, нервові захворювання та покращує серцево-судинну систему. З малини треба приготувати варення, спекти пиріг або зробити мармелад.

Вважається, що хлопчики, які з'явилися сьогодні на світ відрізняються жвавістю і відчайдушністю. А ось дівчатка будуть дуже сильними, зможуть і вихор зупинити. Новонароджених хлопчиків треба сповивати білою або блакитною тканиною, а потім перев'язати мотузкою, щоб втихомирити такі якості. А мати, перш ніж погодувати дитину, повинна тричі прочитати молитву Діві Марії і попросити у неї допомоги у вихованні сина.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Постарайтеся залишити у цей день безлад у себе в будинку, навіть сміття не викидайте. А то так можна вимести удачу і багатство.

А ще на Антонія можна зробити замовину на туман, щоб здійснилося задумане. Вранці треба вийти на пагорб з туманом не з зав'язаними волоссям і без пояса. Туман ловіть руками і приговорюйте:

«Туман, ти всюди буваєш, всі таємниці знаєш. І про мою дізнався. Прошу тебе, щоб мені допомагав її здійснити, скоріше зробити. Небом молю, землею заклинаю. Амінь».

Потім ідіть додому, випийте три ковтки святий води, змініть одяг, а ті речі сховайте під подушку і проспіть на ній ніч. Вранці вже можна носити церемоніальний одяг.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.