У цей день православна церква вшановує пам'ять преподобної мучениці Євдокії Римлянині. Інші назви свята: «Авдотья», «Малинівка», «Огуречница», «Сіногной». З цього дня починають йти дрібні мрячать дощі, достигає лісова малина, господині збирають останні огірки.

Наші пращури говорили, що у цей час постійно моросить дощ і можна почути стогони і зітхання. Це, згідно з повір'ями, перевертається уві сні дух сіна. Йому не комфортно в вогкості, тому він мріє про зиму і тепло копиці, де можна виспатися. Сніг зігріє його.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 17 серпня

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Майже завжди в цей день була сира погода, але бувало і сонце. Тоді цей день називали Малиновкою. Значить треба піти за малиною в ліс або в сад і приготувати джеми, варення, начинки для пирогів. З листя малини заварюють відвар і вмиваються, щоб не було проблем зі шкірою. А ще сушать листочки, щоб готують чай від застуди.

Увечері треба обов'язково зібратися за столом всій родині і поїсти малинові ласощі: малину з медом, у вигляді чаю, в пиріжках. А огірки теж треба обов'язково зібрати, тому що потім вони вже не ростуть, а тільки стають гіркими і водянистими, а також кривими. А такі на засолку не брали.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У полі треба зібрати звіробій, він захистить від нечисті. Його треба розкидати по будинку і повісити букетик над вхідними дверима. Є ще повір'я, що якщо до вас зайде людина з нечистими помислами, то пройшовши через такий букет, буде вести себе тривожно і постарається якомога швидше піти.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.