Українець на ім'я Назар зміг подолати внутрішній опір і залишитися на цьому світі, незважаючи на страшні діагнози туберкульоз і ВІЛ. Заскочити в останній вагон свого життя Назару допомогла Тетяна, соціальний працівник проекту HealthLink "Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Переконати чоловіка почати лікування було непросто, адже він зневірився в собі і втратив завзяття до життя. Соцпрацівниці довелося допомагати дружині Назара няньчити дітей, поки той проходить обстеження.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я у себе на грядці вибирала йому полуницю. Йому потрібно було сечогінне. Вмовляла вже, як могла. Через два тижні все ж вдалося його переконати в необхідності лікування", - розповіла соціальний працівник.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зараз Назар знаходиться в обласному протитуберкульозному диспансері - там отримує протитуберкульозну терапію, приймає АВР-препарати. Він став відчувати себе краще.

"Ми з командою проекту HealthLink та партнерськими організаціями, завдяки небайдужості головного лікаря протитуберкульозного диспансеру Галини Горенко, для цього клієнта зробили більше, ніж могли. Головне - він повертається до життя. У нього з'явилося бажання жити. Туберкульоз виліковний, головне вживати препарати. З ВІЛ, якщо приймати АРВ-терапію, можна безпечно жити. Зараз все залежить від бажання і мотивації клієнта. І я з ним завжди на зв'язку. Він мені вчора сказав: "Якщо б не соціальний працівник, я б не жив...". А я кажу, якщо б не проект HealthLink, я б і не дізналася, що є Назар, який потребує допомоги і втратив бажання жити. Нехай у нього все складеться найкращим чином", - щиро говорить Тетяна Безимянна.

лікарня
лікарня

Нагадаємо, Київ накриває смертельна хвороба.

Як повідомляв портал Знай.uа, Львів оплакує відому журналістку, люди схилили голови.

Також Знай.uа писав про те, зірка "Сватів" розповіла про особисту трагедію, шанувальники не стримують сліз.