У неділю, 18 серпня, православні християни відзначають передсвято одного з найважливіших християнських свят - Преображення Господнє.

Історія свята бере свої витоки у 4 столітті, коли за ініціативою цариці Олени на горі Фавор був збудований християнський храм, освячений на честь Преображення. Традиція відзначати Преображення у серпні пов'язана з Великим Постом.

Як сказано у Священному писанні, Син Божий зійшов з учнями Іваном, Петром та Яковом на гору Фавор щоб помолитися Отцю Небесному. Під час молитви його обличчя засяяло, а одяг став біліший за сніг. Після цього учнів оточила хмара і вони почули голос Отця Небесного: "Це Син Мій улюблений, Його слухайте".

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У народі 18 серпня прийнято готуватися до Преображення Господнього. Люди збирали урожай, щоб на наступний день освятити його в церкві. Існує давня благочестива традиція приносити на свято різні фрукти, особливо яблука.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Нагадаємо, Медовий Спас: історія свята і традиції.

Як повідомляв портал Знай.uа, Яблучний спас: прикмети, обряди і головні особливості свята.

Також Знай.uа писав про те, Яблучний спас 2019: традиції і головні заборони свята.