Незабаром розпочнеться новий опалювальний сезон, який буде дуже складним для україни. В уряді виникло занепокоєння щодо запасів цінного ресурсу, який необхідний для забезпеченння населення теплом та світлом.

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус заявляє, що компанії теплової генерації повинні тримати достатні запаси вугілля на складах, особливо напередодні опалювального сезону.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У нас є ситуація, коли у нас досить низькі накопичення вугілля на складах, і у нас, скажімо так, була складна дискусія з компаніями теплової генерації, зокрема з великими компаніями, і підкреслювали, що не можна використовувати запаси вугілля на складах як спосіб шантажу для підвищення тарифів", - сказав Герус.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

До того ж, така ситуація не вперше виникла в нашій країні.

"І ми хотіли б, щоб таке ніколи не повторювалося, і компанії тримали достатні запаси вугілля на складах, особливо напередодні важкої зими, коли у нас є певні суперечки з "Газпромом" про транзит газу, які будуть мати певний вплив на ринок газу в Україні", - пояснив Герус.

Як повідомлялося, запаси вугілля на складах теплових електростанцій енергогенеруючих компаній України за станом на 19 серпня становлять 753,4 тисячі тонн, що на 46% (639,2 тисячі тонн) менше торішніх.

Нагадаємо, багато українців можуть втратити пільги.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, ціну на блакитне паливо у серпні знизять.

Також портал Знай.ua писав, що українцям нагадали про новий порядок офррмлення договорів на опалення та водопостачання.