В Україні гроші, виділені на ремонт і утримання доріг, витрачають у кілька разів менш ефективно, ніж, наприклад в сусідніх країнах.

Витрати на ремонт інфраструктури порівняли зі Словаччиною та повідомили результати у Центрі економічної стратегії.

Причиною, чому така ситуація в україні склалась, експерти називають перш за все втручання політсил, які ці кошти використовують не в тому напрямку.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"По-перше, кількість грошей, які витрачаються на ремонт доріг, не співвідноситься з інтенсивністю використання дороги. По-друге, конкуренція на тендерах на підрядні роботи штучно обмежується, навіть незважаючи на використання Prozorro. Це відбувається через виключення учасників з формальним критеріям", - повідомили ЦЕС.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ремонт дороги

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

розбиті дороги

Крім політичного чинника, на низьку ефективність використання грошей платників податків також впливає короткий термін планування, заявили експерти.

"В Україні поширена практика планувати на 5 років, в Словаччині - мінімум на 20", - говорять фахівці.

Крім того, у ЦЕС підкреслили, що в Україні вкрай низька конкуренція на тендерах з ремонтно-будівельних робіт: в середньому в них беруть участь 2 компанії, в на час, як в Словаччини — 4−5.

Нагадаємо, розлючені українці перекрили Одеську трасу. Рух паралзовано, вимог громадян ніхто не чує.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, експерти підрахували суму, яка потрібна ремонт усії українських автошляхів.

Також портал Знай.ua писав, що жителів Дніпра скоро пустять на відремонтований міст.