У Черкасах поліція відкрила кримінальне провадження проти власника бюро ритуальних послуг, який розмістив над своєю крамницею оголошення про знижку для євреїв.

У липні цього року СБУ передала місцевій прокуратурі та поліції матеріали справи щодо ймовірного кримінального злочину за статтею 161 у якій йдеться про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Як зазначають в поліції:

"Власник магазину ритуальних послуг під назвою "Памятники" причетний до вчинення кримінального правопорушення, зокрема, при вході до означеної будівлі розміщені написи "евреям*3", "евреям скидки" та "вальцману 90%".

Судово-лінгвістична експертиза перевірить, чи матеріали, представлені на дослідження, свідчать про порушення рівноправності громадян, та пропагують приниження національної честі та гідності.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Директор Українського єврейського комітету, Едуард Долінський, публікував фото похоронного бюро з оголошенням про знижку євреям.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua відомий музикант та громадський діяч, Тарас Тополя, поділився думками про зміну влади в Україні, закінчення війни на Донбасі та замах на його життя.

Нещодавно портал Знай.ua повідомляв, що львівські вандали валяють хрести.

Також Знай.ua розповідав, як під час спорудження вигрібної ями на території хлібзаводу під завалом грунту опинився 46-річний місцевий житель.