У Києві офіційні заходи із нагоди Дня Незалежності України пройшли без серйозних порушень громадського порядку. Окрім затримань, поліція переборщила зі своїми повноваженнями. Так, один з чоловіків хотів побачити президента й виліз на підвищення. Правоохоронці почали його стягувати, коли той впав і розбив голову.
Подробиці інциденту розповів журналіст Ігор Рець на особистій сторінці у Facebook.
Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"На Майдані чоловіка з козацьким чубом на голові вліз на рампу біля Головпоштамту, щоб краще бачити президента. Менти його смикнули, він впав, людини з розбитою головою почали пакувати. Хтось (імовірно служби протоколу, але можу помилятися) почав гучно всіх запевняти: "у нього був ніж!" Люди обурилися ще більше: з ножем б він не пройшов через кордони поліції з металодетекторами, і до речі, на ньому крім шорт і футболки нічого не було. Менти забирають під руки закривавленого чоловіка, президент віщає про незламний ду українського народу", - написав журналіст.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як повідомив начальник столичної поліції, трьох людей було затримано під час святкування Дня Незалежності на Майдані. Один чоловік виліз на металеву конструкцію під час промови президента. Він заявив, що в нього є граната і відмовлявся спускатися.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"Людина, попередньо в стані алкогольного сп’яніння, впала з конструкції, та була затримана співробітниками поліції. На нього складено два адмінпротоколи, ніяких заборонених речей при ньому не було. Ще дві особи були затримані у пунктах перевірки з речовиною, схожою на канабіс", - сказав Андрій Крищенко.

Також було одне неправдиве повідомлення про мінування Майдану Незалежності, за цим фактом порушено кримінальне провадження.

"Поліцейські продовжують нести службу з охорони громадського порядку під час святкування Дня Незалежності. Задіяні до 2 тис. правоохоронців", - підсумував Андрій Крищенко.

Нагадаємо, Знай.uа знайшов пророче відео: Зеленський та Комаров про все домовилися, Діма - новий прем'єр?

Як повідомляв Знай.uа, День Незалежності у Києві для декого закінчився сумно: під час виступу Зеленського затримано трьох дурників, що творили недалекі.

Також Знай.uа писав, промову Зеленського перевели в цифри і порівняли з Порошенком: різниця очевидна.