В чеському уряді затвердили оновлені квоти прийому іноземних громадян на роботу, а також три види державних програм для їх працевлаштування.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідна інформація з'явилася на місцевому новинному порталі.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В уряді зазначили, що готові прийняти 40 тисяч українців на роботу. До цього відповідна квота становила всього 19,6 тисяч українських працівників в рік.

Крім того, у Чехії готові прийняти 2 тисячі представників із Сербії і Чорногорії, по тисячі чоловік з Монголії, Молдови та Філіппін, а також 600 чоловік з Індії, і 300 з Казахстану.

У міністерстві внутрішніх справ Чехії пояснили, що українці, як працівники, що цікавлять їх через культурної та мовної близькості.

Однак скоротили кількість державних програм по працевлаштуванню. Так, у вересні 2019 року їх буде не 6, а 3. В першу чергу, програми розраховані на працівників наукової та інших ключових сфер.

Нагадаємо, заробітчанам дали "зелене світло".

Як повідомляв Знай. ua, поляки вважали українських заробітчан, хочеться кричати від відчаю.

Також Знай. ua писав, що коли українські заробітчани повернуться додому.