У православному церковному календарі це день пам'яті двох мучеників - рідних братів Флора і Лавра. Інші назви свята: «Флор і Лавр», «Фролов день», «Кінське свято», «Конярі». В цей день коней годували в повну сить, на них не працювали, навіть на перегонах не прийнято було сідлати коней.

Флор і Лавр раніше були каменярами, бачачи їх відмінну роботу, правитель Іллірії направив їх будувати язичницький храм. Всю плату, яку вони отримували за роботу, брати віддавав біднякам, а самі розповідали про Христа. Під час проповідей не раз траплялися чудеса, наприклад, зцілили сина язичницького жерця. Після того, як храм добудували Флор, Лавр і інші християни знищили в ньому ідолів. Після цього всіх учасників схопили і спалили живцем, а Лавра і Флора кинули в колодязь і засипали землею.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 31 серпня

Якщо купувати сьогодні свиню, то можна втратити коня, бо приділяти час можна тільки коням. Не сідлайте коней сьогодні, інакше по прикметі скоро поламаєте ногу. Також не слід палити траву, тому що почнеться сильна пожежа. Якщо ви вирішите в цей день щось посіяти або посадити, то воно не дасть плодів, ви зберете тільки бур'яни. Не беріть нічого в борг, особливо сіно, інакше будете весь день ходити в боржниках.

Народні прикмети на 31 серпня

Приказки і прикмети

  • Якщо в Кінське свято кінь хропе – очікується вітер, якщо ж фиркає – задощить.
  • Кінь 31 серпня трясе головою, а після піднімає її догори – до зливи.
  • Товстий полиновий корінь передвіщає врожайний рік.
  • Вийшли коні на пагорб – очікується зміна погоди.
  • Прозоре повітря на Фрола і Лавра – до погіршення погоди.
  • Небо хмуриться – осінь наближається, значить, скоро холоди настануть.
  • Якщо 31 серпня вранці птах у вікно стукає – ввечері щастя трапиться.
  • Під час купання коні іржуть – веселяться.
  • Кіт з собакою сьогодні зчепились – вірна прикмета сімейної сварки.
  • Народжені 31 серпня – вірні і працьовиті люди. Вони легкі в спілкуванні і не образливі. У них багато друзів, які цінують в них врівноваженість і спокій навіть у критичних ситуаціях.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.