В Україні з 1 липня пенсії збільшили через підняття прожиткового мінімуму. Надбавка незначна - всього 67 грн. Втім, деяких чекало підвищення в 10 разів. Тобто надбавку - 670 грн, на таку суму могли розраховувати пенсіонери з максимальною пенсією.

У результаті, мінімальні пенсії зросли до 1564 грн, а максимальні пенсії – з 14,9 тис. грн до 15,6 тис. грн. Таких пенсіонерів із гарними виплатами в Україні менше 2%. Найчастіше це ті, хто вийшов на пенсію зі спеціальними правами: судді, народні депутати. Ще одна доплата повинна бути в кінці 2019 року.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Крім того, право на надбавку в розмірі не менше 1% від прожиткового мінімуму мають українці з мінімальною пенсією, але повним стажем:

● для жінок – 30 років,

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

● для чоловіків – 35 років.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наприклад, якщо у жінки 40 років стажу і мінімальна пенсія, то вона має право на надбавку в 149,7 грн. А ось після 1 липня сума надбавки становить 156,4 грн.

Відразу для 20 категорій пенсіонерів в Україні використовують додаткові законодавчі акти для обчислення їх виплат. Серед них можна відзначити інвалідів, підприємців, медиків, переселенців, поліцейських, учасників бойових дій і шахтарів. Тому при підрахунку пенсій таким категоріям громадян потрібно бути особливо уважними.

Чудові новини! Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Виплати залежатимуть від виду пенсійної допомоги. В Україні розрізняють такі види пенсій: по інвалідності; пенсія за вислугу років; за досягнення встановленого законодавством віку (пенсія за віком); по втраті годувальника.

Нагадаємо, що Зеленський влаштує пекло депутатів-корупціонерів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський відверто розповів про кортежі та перекриття доріг.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський розв'яже руки полякам.