Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді продовжити строк митного оформлення автомобілів на іноземних номерах, відомих у народі як "евробляхи", ще на три місяці, протягом яких з власників таких машин не будуть стягуватися штрафи. Відповідний президентський законопроект повторно зареєстрований у парламенті - в липні Зеленський вже подавав аналогічний документ у Раду після зустрічі з представниками "евробляхеров", на якій він пообіцяв їм вирішити питання відстрочки штрафів, але колишній склад парламенту цей законопроект не розглянув.

У перший день роботи Верховної Ради нового скликання, 29 серпня, законопроект був зареєстрований знову, і він визначений президентом як невідкладний.

Верховна Рада вже подовжувала термін розмитнення "евроблях" 16 травня, після того, як власники таких авто перекрили вулицю Грушевського в Києві.

Мотиви "евробляхеров" зрозумілі – за прострочення з митним оформленням більш ніж на 30 днів їм доведеться заплатити штраф у розмірі 170 тисяч гривень, а за водіння нерозмитненою машини – 8,5 тисячі гривень, при повторному порушенні - 17 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Але суть проблеми в тому, що термін розмитнення без штрафних санкцій закінчився 23 серпня, а тому поліція має повне право штрафувати порушників. Напередодні часу "Ч" з'явилася інформація, що у правоохоронців нібито немає доступу до баз даних митниці, у зв'язку з чим власників таких авто штрафувати не зможуть, однак незабаром цю інформацію спростували. Більше того, вже є свідчення того, що штрафи виписують і стягують. І, поки президентський закон не буде розглянутий, прийнятий і підписаний самим главою держави, навіть якщо це відбудеться досить оперативно, санкції щодо "евробляхеров" продовжаться.

Нагадаємо, раніше в Київ привезли людські тіла без шкіри

Як писав портал "Знай.ua" Субсидії при Зеленском: мільйони українців позбавлять пільг.

Також, "Знай.ua" писав, що помер видатний журналіст.