Міжнародний день благодійництва

Цей день встановила Генасамблея ООН в 2013 році. День створений, щоб привернути більше уваги до благодійних організацій, їх діяльності, подоланні бідності, до загальних гуманітарних криз. Таких людей заохочують, мобілізують. ООН вважають, що благодійність може допомогти викорінити бідність у країнах світу, а вираз солідарності із знедоленими допомагає встановити діалог між різними культурами і релігіями.

В цей день ООН пропонують всім державам членам, різним організаціям і самому суспільству сприяти благодійності, самими проводити просвітительські, пропагандистські та благодійні заходи.

День вчителя в Індії

Це день одних з найбільш шанованих людей у суспільстві. Але також він збігається з днем народження доктора Сарвепаллі Радхакрішнана. Він був філософом, педагогом, громадським і державним діячем, а в 60-х – навіть президентом Індії.

Є також версія, що соратники президента попросили дозволити якось відзначити його день народження національним святом, і він запропонував вшановувати вчителів.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Православні свята:

  • Віддання свята Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Мученика Луппа Солунського.
  • Священномученика Іринея.

Луп Брусничник

У цей день відзначається пам'ять святого Луппа Солунського, колишнього раба великомученика Димитрія Солунського. Наші предки в цей день дивилися на брусницю, якщо її ягоди налилися соком і стали червоними, то треба тиснути овес. Також прагнули швидше прибрати льон. Ще дивилися на журавлів. Якщо вони потяглися на південь, то зима буде ранньою. А якщо клин полетів низько, то не буде сильних холодів. Але якщо вони летять швидко і мовчки, то чекайте негоди.

Народні прикмети на 5 вересня

Іменини в цей день

Єлизавета, Єфрем, Іван, Микола, Павло, Федір

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.