Православною церквою у цей день вшановується пам'ять апостола від 70-ти Тита, єпископа Критського. Інші назви свята: «Тіт», «Тіт Грибник», «Тіт і Варфоломій», «Гриборост», «Замолотки».

Тіт був сином знатної сім'ї і в юному віці дуже любив науку і філософію. Вночі він почів голос, який направив його на шлях істинний. Він прочитав книгу пророка Ісаї і вирішив піти в Єрусалим, щоб зустрітися з Месією. Коли Спаситель воскрес, Тіт почав вчитися у апостола Павла і той хрестив його. Так Тит став апостол від 70-ти, а потім єпископом Криту. Він прожив довге життя і багатьох людей наставляв на вірний шлях.

Чого не можна робити 7 вересня

Сьогодні не можна брати з собою дітей по гриби чи просто в ліс. Лісовик може відвести дитину в саму гущавину. Також не наступайте на мухомори, щоб не розгнівати його. Не можна сьогодні будувати будинок, якщо хочете, щоб він довго простояв. А якщо йдете до знахаря або подібним людям за допомогою, не проводьте ритуали під час дощу, вони не будуть ефективними.

Народні прикмети на 7 вересня

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Приказки і прикмети

  • 7 вересня багато зерна, – очікується холодна і сувора зима.
  • За прикметою, велика кількість грибів обіцяє затяжну зиму.
  • Якщо перелітні птахи 7 вересня сіли на землю, – бути ясним і теплим днів, на даху, – прикмета до негоди.
  • Хто в день Тіта Листопадника дитину маленьку з собою в ліс візьме, той без неї повернеться, – Лісовик собі забере.
  • Ворони 7 вересня каркають уривчасто й хрипко, – прикмета до дощу.
  • Той, хто в цей день буде плакати, ще три дні буде сльози лити.
  • Народжені на Варфоломія – щасливчики за життя, але особливо їм пощастить у зрілому віці.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.