В Україні розмір пенсії за віком залежить від ряду показників. Зокрема, на суму виплат впливає тривалість страхового стажу та розмір офіційної зарплати. Саме від них залежить розмір виплати.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України, передає Годину Пік.

"Для того щоб розрахувати пенсію, зараховуються певні періоди з 2000 року за даними системи персоніфікованого обліку та до 2000 року за довідками підприємств або архівних установ", – розповіли в ПФУ.

пенсіонери
пенсіонери

Підприємство в обов'язковому порядку повинно видавати такі довідки. Більше того, підприємства повинні зберігати дані про зарплату своїх співробітників не менше 75 років і, зрозуміло, видавати їх, якщо людина просить.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

на зустріч з Порошенком не пустили пенсіонерів
на зустріч з Порошенком не пустили пенсіонерів

Варто нагадати, що у серпні 610,6 тисяч пенсіонерів отримали від Пенсійного фонду субсидії готівкою на оплату житлово-комунальних послуг за липень. Загалом на цю соціальну допомогу виділили 157,2 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, міняю субсидію на пенсію: українцям показали нову монетизацію, куди йдуть пільги від держави.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський відверто розповів про кортежі та перекриття доріг.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський розв'яже руки полякам.