Українським водіям висунули вимогу

З 1 жовтня українським водіям необхідно включати денні ходові вогні або ближнє світло фар на заміських дорогах. Про це згадують у Нацполиции.

Так, згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня дане положення є обов'язковим для виконання і покликане підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги, як в світлий час доби, так і в темний.

Зеленський вирішив грунтовно змінити Трудовий кодекс

Команда Зеленського вирішила переписати Кодекс законів про працю. Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що старий Кзпп "безнадійно застарів".

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Безнадійно застарів кодекс законів про працю. Він був створений у 1971 році, коли всіма підприємствами володіла держава, і фактично він повинен був захистити працівника державного заводу від сваволі радянського чиновника. Зараз, в 21-м столітті, ми пропонуємо ті ж правила для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній і не дивно, що вони не хочуть їх приймати", — сказав президент.

Кабмін представив бюджет, якою буде Україна в 2020

У Раді зареєстрували проект бюджету на 2020 рік. Якщо цей проект буде затверджено, підрахували основні витрати: 438 млрд на зовнішній борг; 245 млрд на безпеку і оборону; 136 млрд на освіту; 108 млрд на охорону здоров'я; 70 млрд на дорожній фонд; 47,6 млрд на субсидії.

Планується підвищення мінімальної зарплати на 500 гривень до 4723 гривень. Курс долара закріпили на рівні 28,2 гривень. Доходи в наступному році повинні скласти 1 трильйон 75 мільярдів гривень.

В Україні почали саджати за пости в соцмережах

16-річна Єлизавета Мажирина з міста Ізюма жорстоко побив 13-річну знайому і зняла знущання на відео. Ролик дівчина опублікувала на своїй сторінці в Instagram, що і стало спусковим гачком до скандалу.

Відео швидко розлетілася по інтернету і викликало хвилю обурення серед мешканців Харківської області. У підсумку випадком зацікавилася поліція.

Сенцов показав єдине фото з російської в'язниці

Відомий український режисер Олег Сенцов, якого вдалося звільнити в рамках обміну полоненими з Росією, показав єдине фото, яке йому вдалося зробити в російській в'язниці і відправити додому.

В пості режисер пояснив, як у нього вийшла сфотографуватися в місцях ув'язнення, де заборонені камери і засоби зв'язку.