Національний банк України роз'яснив, як відрізнити підроблені банкноти номіналом 500 гривень від справжніх. Відповідна інформація з'явилася у відео на офіційному YouTube-каналі НБУ.

Головний фахівець департаменту грошового обігу НБУ Віталій Ковтонюк повідомив, що фальшиві банкноти часто надходять до каси супермаркетів, АЗС і метрополітенів.

Хитрість шахрайства полягає в тому, що у фальшивок підроблені елементи захисту, які перевіряються касирами спеціальними ультрафіолетовими детекторами.

У Національному банку України запевняють, що у справжніх купюр є достатньо елементів захисту, які можна перевірити неозброєним поглядом без спеціального обладнання.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Віталій Ковтонюк розповів, що фальшиві банкноти можна відрізнити на дотик, так як вони склеєні з двох аркушів паперу. Крім того, у підроблених банкнот зображення не такі чіткі, як у справжніх. Також можна відрізнити банкноти при погляді під кутом.

Нагадаємо, одеситам видають пенсії фальшивками.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні продають фальшиві гроші через Telegram....

Також Знай. ua писав, що українцям розповіли, де найпростіше залишитися без копійки.