Православні відзначають пам'ятний день Луки Каппадокійського. Але в народі це був день для цибулі, тому що її збирали 17 вересня і несли на продаж. Тому у свята були й інші назви: «Лука», «Луковниця», «Созонт».

В основному зв'язок з цибулею був через співзвучніть імені Лука і слова «лук». Було багато різних повір'їв для цього дня. До Луковниці не можна навіть було їсти нову цибулю і спалювати лушпиння, вважалося, що тоді весь урожай пропаде. Потрібно спочатку зібрати весь, і зробити так, щоб ніхто не вкрав і не повисмикував цибулини заради жарту. Предки дуже шанували цибулю, її розвішували по кімнатах, щоб вона могла очистити повітря і захистити від різних хвороб. Часто її перемішували з часником і створювали своєрідні намисто. Самі не носили, але надягали худобі. Це повинно було захистити і тварин від хвороб.

Можна з її допомогою позбутися від нічних кошмарів. Це дуже легко. Всього-то треба тільки посадити цибулю в горщики і розставити їх в спальні.

Можна сьогодні також провести невеликий ритуал, щоб захистити від пристріту дитину. Треба взяти саму маленьку цибулю, розрізати її на кільця і нанизати їх на ниточку, кажучи слова: «Зле око подивилось, мого малюка побачило. Цибуля, захисти, дитину від пристріту захисти. Не дай страшному слову, страшному погляду їй нашкодити, тобі ж біду злісну перемогти. Амінь».

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Народні прикмети на 20 вересня

Потім цю в'язку треба повісити на ліжечком дитини, три рази обійти навколо неї зі свічкою, обов'язково проти годинникової стрілки. А потім ще три рази за годинниковою.

Ще є повір'я, що якщо у цей день останнім зайшов чоловік, то сім'я не буде хворіти ще рік. А якщо кішка поластилась до вагітної і намагалася лягти на живіт, буде донька. Син народиться, якщо кішка уникає вагітної жінки.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.