Міжнародний день караванника

Це професійне свято для учасників транспортних колон та суднових караванів, далекобійників і екіпажу кораблів ескорту, який відзначають щороку 24 вересня. День заснували в 1995 році за рішенням Міжнародної асоціації раціоналізації транспортно-вантажних операцій. Саме 24 вересня обрали тому, що це день народження Вільяма Адамса. Вільям був відомим британським мореплавцем і навігатором в 16-17 століттях. Вважається, що він – перший європеєць, який дістався до Японії. Але є також і версія, що свято приурочили до кінця Хіджри. Це свято відзначають на честь переселення Мухаммеда і мусульман з Мекки в Медину. Зараз «караван» має зовсім інше значення, ніж раніше, і тепер поширюється на колону транспортних суден, що перевозять вантажі на далекі відстані.

День пам'яті преподобного Силуана Афонського

Силуан Афонський, який раніше був Симеоном Антоновим, був ченцем Константинопольського Патріархату і подвизався на Афоні. Він народився в 1866 році і допомагав своїй родині в будівельних роботах. Сім'я була дуже побожна, постійно відвідували храм, тому Симеон ще юнаком захотів стати ченцем. Але батьки переконали його спочатку вступити на військову службу. В 1892 році він приїхав на Афон і вступив в Пателеймонов монастир, де через 4 роки прийняв постриг.

Про Силуана відомо, що він володів неймовірною фізичною силою, всі спокуси переносив з великою мужністю, його сила волі дивувала. Він був простий і вільний, мужній, але лагідний, м'який і з почуттям власної гідності.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Православні свята:

  • Перенесення мощей преподобних Сергія і Германа, Валаамских чудотворців.
  • Преподобного Силуана Афонського.
  • Преподобної Феодори Олександрійської Молодшої.

Федорины вечірки

В цей день третій раз зустрічали осінь, і якраз починалася сльоту через дощі. Люди займалися осінньою працею: збирали залишки врожаю цибулі, заносили вулики з бджолами в більш тепле місце, дивилися за зростанням озимих. А також збирали дари священику до церкви з усього села. Починався час капустяних вечерків, коли всі квасили капусту ввечері разом, жартували, розповідали історії і сміялися. А ввечері подавали капустяні блюда. Чоловіки в цей час займалися варінням пива.

Народні прикмети на 24 вересня

Іменини в цей день

Віктор, Герман, Дмитро, Євдокія, Ія, Короп, Лев, Микола, Петро, Роман, Сергій, Федора

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.