На днях 16-річна екоактивістка Грета Тунберг виступила на саміті ООН, закликавши світових лідерів боротися із забрудненням пленты. Завдяки її ініціативі молоді люди з усього світу планують велику акцію протесту 27 вересня. Хто підтримує ідеї юної Грети в Україні? Передає theБабель.

Мирослава Косякова, 15 років. Закінчила дев'ять класів, вступила до Економіко-правового коледжу в Запоріжжі

Школярка розповіла, що дізналася про екоактивізм завдяки петиції про заборону пластикових пакетів в Україні. Вона не бере каву на винос, використовують багаторазову трубочку і спеціальні шоппери для продуктів. Мирослава намагається економити ресурси планети: воду та електороенергію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

15 березня вона підтримала акцію Грети Тунберг і "прогуляла" школу, щоб провести мітинг біля обласної адміністрації у Запоріжжі.

Анна Довга, 17 років. Закінчила школу в Полтаві, в цьому році вступила до Харківського університету імені Каразіна

Анна Довга надихнулася ідеями Грети Тунберг в 11 класі. У Полтаві зі своїми друзями-школярами вона регулярно організовувала акції: ходили по школах і розповідали про екологічні проблеми і про Fridays For Future. Вона займалася організацією кліматичного маршу, який пройшов у Полтаві 20 вересня.

Сьогодні цей день відбувся💚. Кліматичний марш, який об'єднав у Києві більше двох тисяч людей зі спільними ідеями та...

Geplaatst door Dovha Anna op Vrijdag 20 september 2019

Нагадаємо, 16-річну школярку номінували на Нобелівську премію.

Раніше Знай.ua повідомляв, по всій Європі діти вийшли на масові протести.

Також Знай.ua писав, українців попередили про найстрашнішу загрозу для людства.