Копійки і податки

Так, з початку жовтневого місяці монети номіналом 1, 2 і 5 копійок вийдуть з обігу.

"Також буде виводитися з обігу монета номіналом 25 копійок, яка поки залишиться платіжним засобом. Однак ті монети, які будуть потрапляти в банки, повертатися назад в обіг не будуть, і поступово їх буде все менше", повідомили у прес-службі Нацбанку.

Також в НБУ наголосили, що обміняти монети можна буде безкоштовно протягом трьох років. До того ж, з 25 жовтня 2019 року Нацбанк пустить в обіг купюру номіналом у 1000 гривень. Їх збираються надрукувати 5 мільйонів штук.

Також у Державній податковій службі повідомили, що з 1 жовтня зміняться реквізити для оплати податків.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Фари і відпочинок

Патрульна поліція України нагадує, що з початку жовтня всі машини за містом зобов'язані їздити з увімкненими фарами.

"Це вимога є обов'язковим у будь-який час доби", — підкреслили копи.

Діяти таке правило буде лише до 1 травня.

Наголошується, що в жовтні громадяни України зможуть відпочити на один день більше. Додатковим вдень буде понеділок, 14 жовтня. В цей день відзначається День захисника України і релігійне свято Покрови.

Пільги, папір, НАТО

З жовтня розпочнеться монетизація пільг на оплату комуналки. У Мінсоцполітики підкреслили, що паралельно будуть діяти дві системи пільг у грошовій формі. Безготівкові кошти автоматично отримають усі пільговики, а для отримання "живих" грошей, потрібно подати заяву в органи соцзахисту.

Також прем'єр-міністр України Олексій Гончарук обіцяє, що з початку наступного місяця Кабмін і органи влади повністю відмовляться від паперового документообігу.

"Ми плануємо заборонити використання і обмін між держорганами папірців", зазначив глава уряду.

Також 31 жовтня в Україні відбудеться саміт країн-членів НАТО.

Ліквідація літнього часу і бурі

В ніч на 27 жовтня 2019 роки Україна повернеться на зимовий час, який потрібно перевести в 4 години ночі на одну годину назад. Для того, щоб українці не пропустили цей день, чиновники обіцяють нагадувати про переведення щодня.

Також у жовтні українців очікують магнітні бурі. Так, 1 жовтня пройде магнітна буря середньої інтенсивності. Медики попереджають, що в цей день українці можуть страждати від головних болів і високого тиску. Наступна магнітна буря прогнозується на 29 жовтня. Медики також попереджають про можливі загостреннях хронічних хвороб.

Нагадаємо, що комуналка спустошить гаманці українців вже з 1 жовтня.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям дозволили відключатися від центрального опалення.

Також портал Знай.ua писав, що українські гроші скоро вийдуть з обігу.