Як відомо, у 1941-1943 роках Бабин Яр був місцем масових вбивств. Окупанти з Німеччини в цьому місці розстрілювали жителів Києва, а саме євреїв, українців, росіян і циган.

На сьогоднішній день "Бабин Яр" є історико-меморіальним заповідником, який розташований поблизу станції метро "Дорогожичі".

Так, на території цього заповідника встановлено багато пам'ятників і меморіальних алей. У неділю, 29 вересня, кияни вшанували пам'ять тих, хто загинув в Яру практично 80 років тому.

29 вересня містом пройде Марш Пам'яті. Щороку сотні українців долають "дорогу смерті", якій колись проходили євреї. Вони виконували накази нацистів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Учасники цього маршу хочуть продемонструвати, що кожне життя має цінність.

Моторошна трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на вищому державному рівні. Глава української держави Володимир Зеленський у неділю, 29 вересня, також вшанував пам'ять жертв трагедії.

"Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості і насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче - людське життя ставало лише розмінною монетою в руках диктаторів", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський влаштує в Україні чемпіонат Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України звернувся до українців у зв'язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Також портал Знай.ua писав, що Володимир Зеленський заснував Фонд Президента.