Життя ув'язненого у в'язниці не має ніякої цінності, і зовсім неважливо випадково ти сюди потрапив або ж за справу. Ризикують усі однаково, будь-кого можуть побити, зґвалтувати, позбавити їжі.

Про це повідомляє інформаційний портал "Вести".

Яна, вдова вбитого конвоїрами ув'язненого 58 колонії в місті Ізяславі Андрія Данилюка розповіла, що її чоловіка били кийками, в результаті чого проломили череп. Офіційна причина смерті її чоловіка - осередкова внутрішньочерепна травма. Чоловіка Яни забивали вдесятьох. Не за провину, не за порушення режиму - просто він надто багато знав.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Співробітники колонії Василь Мокринський і Роман Франківський зараз єдині, хто повинен відповісти за це вбивство. Тільки за ним вдалося зібрати докази для суду, тому що Андрій чинив опір і залишили на них сліди боротьби, травми", - розповідає Яна.

За словами Яни Андрій займав місце лідера в тюремній ієрархії. Але коли до нього підійшов один з рядових і запропонував розносити наркотики для ув'язнених, той заперечив і заборонив йому це робити.

"Наркотики - інструмент придушення волі. З людей в зонах часто роблять “овочів” для того, щоб їх контролювати і заробляти гроші", - говорить психіатр Віктор Багінський.

Яна розповіла, що з фотографій, які зробили в морзі можна побачити, що її чоловіка не просто били, його вбивали, щоб він замовк. Експертиза нарахувала не менше 19 смертельних ударів по голові.

Зараз Яна шукає справедливості в суді і вимагає покарати винних у смерті чоловіка. Але процес триває вже 4 роки, а ті, хто забив ув'язненого, досі на волі.

Журналіст, правозахисник, колишній співробітник колонії Сергій Зуйков розповів, що насильство у в'язниці використовують через страх. Все тому що якщо не ти знущаєшся - будуть знущатися над тобою.

Як вже писав Знай.uа вирваний з путінських катівень моряк розповів, як гнив в "Лефортово".

Нагадаємо, Знай.uа розповідав, що військовий 93-ї бригади спалив російський паспорт, таким чином показав що потрібно зробити жителям окупованих територій.

Портал Знай.uа повідомляв, що в кулуарах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи український режисер Олег Сенцов зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.