Разумков відчитав нардепів за неадекватну поведінку в Раді

Скандалы, які з кожним днем відбуваються під час сесійних засідань, змусили голови Верховної Ради Дмитра Разумкова звернутися до депутатів. І хоча українці іноді знаходять поведінку депутатів веселим і забавним, спікер парламенту зовсім з цим не згоден.

Разумком гнівно звернувся до народних обранців і закликав не "задовольняти будь-які фізіологічні потреби" в сесійній залі.

Рада прийняла закон "Слуги народу"

У четвер, 3 жовтня Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому законопроект про концесії. 257 нардепів проголосували за законопроект № 1046

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Згідно з прийнятим законом, держава тепер має право зобов'язати приватний сектор виконувати інвестиційні, соціальні, екологічні та інші норми на весь період концесії. При цьому, у державній власності зберігається як існуюче, так і новостворене майно.

Скалецька не звернула уваги на колег і втекла, не відповівши на питання

Під час зустрічі з колективом новообраний міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що емоційні питання потрібно "винести за дужки", і відмовилася відповідати на запитання колег.

Поки у Моз не можуть вирішити питання про звільнення чиновників команди Уляни Супрун, адже в новому колективі їм не раді. Скалецька зібрала колег, щоб обговорити цілі і бачення міністерства. На зустрічі з'явилися не тільки представники директору, близько 50 чоловік, але приблизно 200 співробітників Міністерства охорони здоров'я.

Українці зможуть вийти на пенсію раніше

Відтепер частина українців зможе раніше вийти на пенсію. Так, Конституційний Суд скасував мінімальний пенсійний вік для ряду працівників, пише “Хвиля”.

Як наголошується, суд визнав незаконним встановлення мінімального віку для нарахування пенсії за вислугу років. Відтепер працівники льотного і льотно-випробного складу отримають пенсію раніше 50 років. Працівників сфери медицини, освіти, соціального забезпечення та театрально-концертні колективи зможуть оформити пенсію вже в 55 років.

В Україні гряде комунальний армагедон

У новому 2020 році в Україні кількість одержувачів субсидії істотно зменшиться. До Держбюджету України додали новий пункт, згідно з яким, субсидиантов стане менше на 10%.

Він підкреслив, що влада збирається перевірити всіх одержувачів субсидій, так як зараз в країні борг за комунальні послуги становить 60 млрд гривень. За його словами, зменшення субсидій не допоможе вирішити питання "енергетичної бідності" і захмарного боргу.

Юлія Тимошенко описала страшний сон Володимира Зеленського

чи Піде президент на проведення місцевих виборів у ОРДЛО, якщо цього всього не буде досягнута?

На це питання, яке задала Юлія Тимошенко, відповів міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко в ефірі програми “Право на владу”.

“У мене до вас питання, чи дійсно те що сказав президент України буде виконано в реальному житті? Що спочатку буде відновлена кордон, повністю виведені війська окупантів, повернуто українське законодавство і українська Конституція на окуповану сьогодні нашу територію, по суті проведена деокупація, і лише тоді відбудеться проведення місцевих виборів. Чи можлива якась інша послідовність?”, - запитала Юлія Тимошенко міністру.