В Україні звільнили з-під варти громадянина Білорусі Юрія Політику. Його звинувачували в зборі секретної інформації на користь "невизначеного державного органу Білорусі".

Рішення про звільнення Юрія Політика прийняв новозаводський районний суд Чернігова. Про рішення суду також повідомив адвокат затриманого Тарас Гаралюк.

"Суд змінив запобіжний попереднього утримання у відношенні до нього. Я подавав відповідне клопотання. Він звільнений під особисті зобов'язання", - заявив Тарас Гаралюк.

Однак судовий процес щодо справи так званого "білоруського шпигуна" буде продовжуватися, і Юрій Політика повинен з'являтися на засідання за викликом суду і не впливати на свідків. Також Юрій Політика матиме право виїжджати з країни.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Політику затримали в червні 2017 року. Під час затримання у його телефоні знайшли зашифрований файл з картою розміщення військових підрозділів у зоні АТО і планом наступальної операції "Шторм". Півроку до затримання до затримання він перебував у Чернігові й українські правоохоронці слідкували за його діями.

Варто зазначити, що Юрія Політику звільнили з-під варти у день приїзду до України президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, що після відео з Кивою Супрун розклала по поличках усі "за" та "проти" мастурбації: "Стає проблемою".

Як повідомляв Знай. ua, Юлія Тимошенко описала страшний сон Володимира Зеленського: "Чи виконає президент?".

Також Знай. ua писав, що Влад Яма розповів про конфлікт із Зеленським на "Танці з зірками": "Це морально давить".