Для "євробляхерів" хороші новини - штрафи знову відклали. В Україні скасували лише відповідальність за передачу авто на єврономерах іншим особам, за що передбачався штраф, а санкції за прострочений транзит залишили.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник закарпатського відділення громадської організації "Доступне авто" Павло Білецький. Експерт пояснив, скільки грошей доведеться заплатити євробляхерам за порушеня.

За словами Білецького, під час голосування народні обранці заявили про "невелику поправку", але жодних подробиць не повідомили. Як наслідок, виплив новий закон, згідно з яким до 31 грудня 2019 року скасували лише відповідальність за передачу автомобіля на іноземній реєстрації іншим особам, за що вимагали штраф у розмірі 34 000 гривень. А решту санкцій, у тому числі і протермінований "транзит" залишили без змін.

За його словами, це означає, якщо зараз виїжджати на такому авто з України, можна потрапити на штраф у 170 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Більш того, за прострочення транзитного ввезення доведеться викласти: за добу – 170 грн; більше доби і до 10 діб – 3400 грн; від 10 до 20 діб – 8500 грн; від 20 до 30 діб – 85 000 долл; більше 30 діб, а також в разі втрати або розукомплектування автомобіля – 170 000 долл або конфіскація.

Нагадаємо, раніше "Євробляхерів" пощадять: Криклій хоче спростити розмитнення і прибрати надбавку за пробіг авто.

Також Знай.uа писав, що "євробляхерам" запропонували нову формулу розмитнення, у Зеленського пояснили суть: "Ми готові на...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Кабмін пішов на поступки евробляхерам: що тепер буде з розмитненням і штрафами.