У Національному банку України заявили, що зміцнення курсу гривні вдасться утримати завдяки рекордному врожаю зернових. Як передає hromadske, у відомстві запевняють, що курс гривні буде рости у довгостроковій перспективі.

"Інший ключовий фактор надходження валюти з-за кордону - рекордне зростання врожайності зернових в Україні. Це означає, що надходження від експорту рекордного врожаю продовжують підживлювати пропозицію валюти, і не є сезонним чинником, але і результатом дії нового фактора, який буде довгостроковий ефект на ситуацію на валютному ринку", - повідомили в Нацбанку.

обмін валют
обмін валют

У НБУ зазначили, що зараз ситуація на валютному ринку тільки сприяє зміцненню гривні. Завдяки високому експорту зернових вдалося зберегти міжнародний валютний резерв, який скоротився всього на 2,6%.

Як відомо, на початку жовтня курс гривні почав падати, хоча до цього практично весь час зміцнювався по відношенню до долара. Фінансовий аналітик Єгор Комов вважає, що до середини жовтня курс української валюти повинен повернутися до позиції 24,5 гривень/долар.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

НБУ
НБУ

Однак, існує також ймовірність того, що українській валюті не вдасться закріпитися в такій позиції, і тоді гривня почне девальвацію. На думку експерта, вирішальною стане тиждень з 7 по 13 жовтня.

Нагадаємо, іноземець спровокував на кордоні України міжнародний скандал.
Раніше Знай.ua повідомляв, у Мінсоцполітики розповіли про соціальні сервіси в містах.
Також Знай.ua писав, євробляхерам змінять правила розмитнення.