Українцям варто приготуватися до підвищення тарифів на комунальні послуги, адже найближчим часом очікується подорожчання як мінімум на 15-20%.

Так, наприклад, у Київській області тариф на тепло збираються підняти майже у два рази, що зробить столичних жителів лідерами за цінами на комуналку. Міністр фінансів Оксана Маркарова нещодавно відзначила, що уряд не має наміру знижувати ціни у платіжках.

Поки що у більшості регіонів не опубліковані нові тарифи, але вже можна зрозуміти, до чого готуватися. Так, згідно з середньозваженими тарифами Держенергоефективності, у Вінницькій області доведеться заплатити 1154 гривень замість 1410 гривень, у Волинській - замість 1249 гривень - близько 1530 гривень, у Рівненській - замість 1341 гривні - 1634 гривень, у Києві - замість 1110 гривень - 1154 гривні і т. д.

комуналка
комуналка

Для жителів Київської області тариф діє 2150 гривень за гігакалорію, тобто власнику стандартної "двушки" доведеться заплатити на 500 гривень більше.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У Львові, за прогнозами, тариф може зрости на 14,5 - 42,4%. Тобто жителям культурної столиці доведеться віддати від 11508 до 1876,86 гривень, при нинішній ціні 1318,08 гривень за гігакалорію.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні запущена система монетизації субсидій. Пільги тепер можна отримати у вигляді готівки або ж отримати на рахунок Ощадбанку.

Комуналка
Комуналка

Українці, які раніше отримували субсидії, тепер будуть отримувати їх автоматично.

Для кожного одержувача субсидій в Ощадбанку створений рахунок. На нього буде надходити субсидія і банк може автоматично перераховувати її на оплату комунальних послуг.

Нагадаємо, іноземець спровокував на кордоні України міжнародний скандал.
Раніше Знай.ua повідомляв, у Мінсоцполітики розповіли про соціальні сервіси у містах.
Також Знай.ua писав, євробляхерам змінять правила розмитнення.