Вісім українців перебувають в Індії та очікують на трансплантацію органів. Для усіх них міністерство охорони здоров'я України надало гарантійні листи-зобов’язання про оплату лікування закордоном у 2019 році. Однак, за даними хворих, остання трансплантація українцеві в штаті Таміл Наду (Індія), де вони перебувають, відбулася ще в жовтні 2018 року.

Про це пише Українська правда.

Поки нікому з українців не зробили операцію. Серед них є двоє дітей. У минулому році в Індії змінилося законодавство – органи на трансплантацію в першу чергу віддають індусам, тож українці живуть там в очікуванні. Хворі сподіваються, що Міністерство охорони здоров’я чи Міністерство закордонних справ виділить дипломата, який поспілкується з міністром охорони здоров’я Індії та штату Таміл Наду і домовитися, аби їх прооперували, бо не мають можливості повернутися додому.

У червні цього року в Індії, не дочекавшись трансплантації, помер український підліток Назар Балик. Реакції Кабінету міністрів України чи його представників українці так і не дочекалися.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Український консул Ігор Поліха підтверджує, що останню трансплантацію українцеві в Індії здійснили в жовтні 2018 року в госпіталі "Фортіс Малар". Ймовірно, є політичні причини щодо того, чому іноземцям не видають органи для трансплантації.

Поліха заявив, що неодноразово інформував МОЗ України і закликав негайно вжити заходів і не посилати в Індію нових пацієнтів. Однак навіть після цього в місто Ченнаї прибуло ще троє пацієнтів.

Ігор Поліха пообіцяв хворим вести перемовини для вирішення проблеми і надавати всіляку допомогу в оформленні документів – за необхідності продовжити візу чи дію паспорта, аби дочекатися операції.

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.

Як повідомляв Знай.uа оформити субсидії стало простіше: як подати документи "у два кліка".

Також Знай.uа писав, що зміниться для українців у жовтні: субсидії, податки, скасування дрібних грошей та інше.